Hársfa Vendégház Zalaszentlőrinc

Kapcsolat

Tel.: +36 70 427-3189

E-mail: info@zalaiharsfavendeghaz.hu

4 napraforgó minősítés

MKB Szép kártya elfogadóhely

K&H Szép kártya elfogadóhely

 

Bababarát Vendégház

Naptár

<-  November 2018  ->
HK SzCs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ma van az év 317. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 06 óra, 34 perc.
Internetidő: 274 (Swatch)
Időszámítás: Téli
Horoszkóp:
Skorpió (október 23. - november 21.)

Látogatók száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Disznótoros Program

Kedves Vendégeink!

3 napos disznóvágási programajánlatunk a következő:

Péntek

Szeretettel, no meg egy-két kupica pálinkával várjuk Önöket!

Aznapra a disznóvágási előkészületeket mi háziak már megtesszük, így a szállás elfoglalása után az első „kötelező” programelem a vacsora elfogyasztása lesz. Mivel másnap a disznóból készült ételeké lesz a főszerep, ezért pénteken csirkéből készült fogásokkal, valamint házi rétessel vendégeljük meg Önöket. Ennek előzményeként és kísérőjeként természetesen pálinkával, borral, igény szerint bodzaszörppel, teával kínáljuk Vendégeinket.

Szombat

A korai kelést követően, 6 órakor találkozunk a nap főszereplőjével, igény szerint még élő, vagy ha a társaság úgy kívánja, már csak holt formában.  Amennyiben az élő, személyes találkozás mellett döntenének, úgy lehetőségük lesz eljönni velünk a gazdához, ahol az ólból való kivezetés után leszúrják az állatot, és így kerül fel az utánfutóra. Érkezés után áldomás a disznó lelkéértJmajd következik  a perzselés, mosás majd jön a rendfára húzás, és az állat bontása. Első étek a disznóból 9 óra környékén a hagymás vér, majd a resztelt máj lesz burgonyával, házi savanyúsággal. Mindezek elkészültéig friss, meleg pogácsával, pálinkával, forralt borral, teával segítünk átvészelni a korai órákat. Ahogy bontja a böllér az állatot, úgy kapja a konyha a húsokat, amelyeket szortírozva az orjaleveshez, toros káposztához, a fokhagymás sültekhez használunk fel. Ezzel már el is árultam a menüt: 13 óra körül orjalevest, sült oldalast, fokhagymás apróhúst körettel, vegyes savanyúsággal, valamint almás lepényt kínálunk Önöknek. Ebéd után következnek a töltelék áruk, úgymint a véres hurka, májas hurka, a húsos kolbász, és persze a disznósajt összeállítása, elkészítése. E műveletek közepette számítunk az Önök ízlelésére, segítségére is, hiszen nem csak az este folyamán kell ebből fogyasztaniuk, hanem ezt haza is viszik, így még fontosabb, hogy eltaláljuk az Önök ízlését. Mindezek mellett kisütjük a zsírszalonnát, melyből a friss, ropogós töpörtyűt nyerjük. Az nap fénypontja az esti főétkezés lesz toros káposztával, sült véres, májas hurkával, sült kolbásszal, párolt káposztával.

A nap állandó kísérője a forralt bor, a tea, a pálinka, és a bor.

Vasárnap

A reggelit 9 órára tervezzük, mikor is lehetőségük lesz az előző nap készített töpörtyűből, disznósajtból kóstolót enni, hozzá héjában sült burgonyát,sült húst, fokhagymás tejfölös-túrót fogyasztani.

A disznótoros hétvége programja a reggelivel zárul.

 

Vendégeinknek hazavihető bőséges disznótoros kóstolóval kedveskedünk.

 

Lehetőség van arra is, hogy a feldolgozott disznó egészét, a hurkát-kolbászt, disznósajtot, vagyis a töltelékárukat, valamint az összes feldarabolt húst hazavitelre összecsomagoljuk. Mindezekhez szükséges hozzávalókat, úgymint a rizs, bél, fűszerek stb. természetesen biztosítjuk. Ez esetben sem lesz  Önöknek  más dolguk, mint kedvüknek megfelelően tevékenyen, aktívan avagy csak szemlélőként részt venni  a munkafolyamatokban.

És persze fogyasztani, úgy, mint egy hagyományos disznóvágáson szokás!

Részünkről ez a szokásos „disznóvágási menetrend”, amennyiben ez kedves Vendégeinknek megfelel, úgy nem változtatunk rajta, de rugalmasak vagyunk, bármilyen ötletük, kérésük lenne  igyekszünk azt teljesíteni.

 

Szeretettel, és ahogy már említettem, egy-két kupica pálinkával várjuk kedves Vendégeinket egy hamisítatlan falusi disznóvágásra!