Hársfa Vendégház Zalaszentlőrinc

Kapcsolat

Tel.: +36 70 427-3189

E-mail: info@zalaiharsfavendeghaz.hu

4 napraforgó minősítés

MKB Szép kártya elfogadóhely

K&H Szép kártya elfogadóhely

 

Bababarát Vendégház

Naptár

<-  November 2018  ->
HK SzCs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ma van az év 317. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 05 óra, 41 perc.
Internetidő: 237 (Swatch)
Időszámítás: Téli
Horoszkóp:
Skorpió (október 23. - november 21.)

Látogatók száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Látnivalók

Aquapark Zalaegerszeg

Aquapark Aquapark Aquapark
Aquapark Az élmény- és csúszdaparkban 13 óriás (kalandcsúszda, őrült folyó, fekete lyuk, anaconda, turbo, super, kamikaze, twister) és 5 kisebb csúszda, 12 változatos élményeket kínáló különleges medence, köztük lassúfolyó, gyermekmedence, hullámmedence, ugrómedence, jacuzzi medence nyújt szórakozást a víz szerelmeseinek. A csúszdadombon épült kilátóról a város és a dimbes-dombos zalai táj csodálatos panorámája tárul a vendégek elé. A fürdőzés élménye mellett a park egész nyáron színes és  felejthetetlen programokat is kínál.

Gébárti tó

Gébárti tó Gébárti tó Gébárti tó
Gébárti tó

Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a megyeszékhely legnagyobb mesterséges tava, a Gébárti-tó. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízi sportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található. Környéke az elmúlt évek során kedvelt pihenő-és szabadidő övezetté vált.

 

 

Azaleás völgy

Azaleás völgy Azaleás völgy Azaleás völgy
Zalaegerszeg határában fekvő izgalmas kirándulóhely. A keskeny völgybe telepített sokszínű, látványos virágokat örökzöldek, 16-17 fajta fenyő - köztük mamut- és kolorádófenyő - veszi körül .Az örökzöld-gyűjteményben megtalálható a kolorádói jegenyefenyősor, csoportba ültetett mamutfenyő, szerbluc, szitkaluc, európai és japán vörösfenyő.A zárt völgy kéthektáros területét csakúgy, mint a Jeli Arborétum színpompás gyűjteményét döntő többségben azáleák birtokolják.

Jeli arborétum

Jeli arborétum Jeli arborétum Jeli arborétum
Jeli arborétum

Kám település határában terül el mintegy 74 hektáros területen Ambrózy Migazzi István által alapított híres gyűjteményes kert, amely az  ország legnagyobb, legszínpompásabb arborétuma. Az arborétum területét nárciszokkal, páfrányokkal, liliomokkal szegélyezett sétáló utak hálózzák be. A virágzó rhododendronok már a bejáratnál láthatóak, ám az újabb és újabb színes bokrok egészen a kert belsejébe csalogatják a nézelődőt. A rhododentronok virágzásukkor, májusban és júniusban a leglátványosabbak, azonban a nyári hónapokban is kellemes sétákat tehetnek a turisták a tűlevelű örökzöld növények árnyékában. A Jeli arborétum május 1-től június 30-ig naponta, míg július1-től szeptember 30-ig hétvégenként látogatható.

Göcseji Falumúzeum

Göcseji Falumúzeum Göcseji Falumúzeum Göcseji Falumúzeum
Göcseji Falumúzeum

Zalaegerszegen, a Zala folyó holtágának szép természeti környezetében lévő skanzen, hitelesen bemutatja Göcsej vidékének 19. századi népi építészetét, lakáskultúráját és a régi paraszti életmódot. A látogató kellemes sétát tehet a falu utcáin, portáin a hegyi pincéknél és bekukkanthat a kovácsműhelybe, vízimalomba, füstös szobákba, kamrákba, templomba. A Göcseji Falumúzeum fesztiválokkal, hagyományőrző programokkal, népművészeti vásárokkal is várja a vendégeket. Nagy népszerűségnek örvend az Országos Fazekas-és keramikus találkozó, az Egerszeg Búcsú, a Falumúzeum napja augusztus 20-án és a Márton-napi rendezvény.

Finnugor Néprajzi Park

Finnugor Néprajzi Park Finnugor Néprajzi Park Finnugor Néprajzi Park
Finnugor Néprajzi Park

Nyelvrokon népeink anyagi- és építõkultúráját, az adott területen élõ népcsoportra jellemzõ lakóhelyek felépítésével és berendezésével a magyar falumúzeumi résztõl távolabb, a Zala folyó holtágának túloldalán kezdték építeni, így a látogató egy hídon átsétálva érkezik meg a Finnugor Néprajzi Parkba. A szabadtéri néprajzi múzeumok adta lehetõségeket felhasználva, magukban a tárgyak életterét adó házakban mutatják be nemcsak a mindennapi tevékenységhez kapcsolódó tárgyakat, hanem használati helyüket és a hozzájuk kapcsolódó életmódot is.

TV torony

TV torony TV torony TV torony

A zalaegerszegi bazitai tetőn áll a 95 m magas TV-torony, melyben 52m-es magasságban körpanorámás presszó működik. A bárból és az alatta lévő nyitott teraszról a nap minden órájában szép kilátás nyílik a városra és a zalai dombokra. Tiszta időben a Balatonig, a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyéig, valamint az Alpok vonulatáig is el lehet látni. A 60 méter magasan lévő presszóba lift szállítja fel az érdeklődőket, a körpresszó alatt kilátóterasz van.

Városi Hangverseny és Kiállítóterem

Városi Hangverseny és Kiállítóterem Városi Hangverseny és Kiállítóterem Városi Hangverseny és Kiállítóterem
Városi Hangverseny és Kiállítóterem

Az 1904-ben, eklektikus stílusban, Stern József építész tevei alapján épült zsinagóga a II. világháború után vallási funkcióját elveszítette. Felújítása után a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem kapott helyet az épületben, mely kiállításoknak, tárlatoknak, könnyű- és komolyzenei koncerteknek ad otthont.

Egervári Várkastély

Egervári Várkastély Egervári Várkastély Egervári Várkastély
Egervári Várkastély

A várkastély egy XIII. század végi vár helyén épült a XV. században. Mai formáját a XVI. század hatvanas éveiben nyerte el. A kívülről reneszánsz, belső árkádos udvarán pedig barokk stílusjegyeket viselő várkastélyt a második világháború után az 1960-as években helyreállították. Jelenleg turistaszálló működik falai közt, ahol a kiállítótermen kívül nyaranta szabadtéri színpadi előadások is megtekinthetők.